onze websites: SCHRIJFBURO  |  PLANBURO  |  VORMBURO

Redac­tie

Of u nu een krant, relatietijdschrift of personeelsblad uitgeeft. Een gedrukt of digitaal boek publiceert. Een glossy magazine of een e-zine uitbrengt. De productie is een arbeidsintensieve klus en vraagt een professionele redactie en coördinatie. Wij nemen u dit werk graag uit handen. In elke fase van het traject.

U kunt bij ons terecht voor alle onderdelen van het redactieproces. Van het bepalen van het concept, de redactieformule en de inhoud tot en met het schrijven van teksten, het verzorgen van de hoofd- en eindredactie en productie. Maar net wat u wenst.

Redactieformule
Een uitgave staat of valt met een goede redactieformule: een mooie balans tussen zwaardere en lichtere verhalen, tussen vaste rubrieken en verrassende onderwerpen, tussen verschillende tekstvormen en tussen tekst-, beeld- en illustratiemateriaal. Een goede redactieformule is het halve werk; een onmisbare leidraad voor auteurs, fotografen, vormgevers, uitgevers én lezers. Of u nu een relatief eenvoudige digitale nieuwsbrief maakt, een in het oog springende glossy, een multimediaal e-magazine of een gedegen vakblad, een doordachte bladformule maakt uw uitgave aantrekkelijker en het werk lichter.

Goede formule is het halve werk

Hoofdredactie
U kunt ons inschakelen voor alle hoofdredactionele werkzaamheden. Van het voorzitten van de redactievergadering en het aanleveren en vaststellen van onderwerpen, het schrijven van het hoofdredactioneel tot het selecteren van beeldmateriaal, het aansturen van redacteuren, gastcolumnisten, fotografen, vormgevers en de eindredacteur.

Een boek, magazine,  nieuwsbrief of jaarverslag maken, online of in print, vraagt de nodige afstemming, aansturing en een goede planning. Wij nemen dat graag voor onze rekening.

Wij nemen u het hele proces uit handen 

Eindredactie
Het begrip eindredactie wordt ruim geïnterpreteerd. Het varieert van de spreekwoordelijke puntjes op de i zetten tot het volledig herschrijven van een tekst voor een specifieke doelgroep. En alles daar tussenin. Goede afspraken over de verwachtingen zijn daarom cruciaal.

Bent u tevreden over de tekst, maar wilt u zeker weten dat deze ook foutloos is? Dan checken wij hem op punten en komma’s. Wilt u de inhoud  en stijl beter afstemmen op een bepaald publiek? Dan herschrijven we het stuk naar de doelgroep. Werkten er meerdere auteurs aan één document, dan brengen we inhoud en stijl voor u op één lijn. Wilt u een zwaar document toegankelijk maken voor een breed publiek, dan maken wij voor u een 'populaire' samenvatting.

Van puntjes op de i tot compleet herschrijven

Schrijfburo is – net als Planburo en Vormburo – onderdeel van Terwisscha en Wagenaar.
info@schrijfburo.nl
Keizersgracht 1 kaart →
8911 KR Leeuwarden
058-215 97 91

Op 29 augustus hebben we afscheid moeten nemen van onze dierbare collega Joke Schaapman. Zoals het haar wens was en bij haar paste, zonder veel ruchtbaarheid en in besloten kring. Joke heeft in de ruim 25 jaar dat ze voor ons werkte bergen werk verzet. Vaak tot in de late uurtjes en voor een groot aantal opdrachtgevers, overwegend organisaties die onze wereld een stukje mooier kleuren en beter maken. We zullen haar ontzettend missen als fijne, integere en betrokken collega en zullen haar werk, indachtig haar gedachtengoed, binnen onze mogelijkheden voortzetten.

Mocht je vragen hebben of willen reageren dan staan we daar te allen tijde voor open.

Ben, Dave en Jos